Κύπρος | 2ο Τρίμηνο 2015

21/3/2015 - 21/6/2015


Το παρόν σημείωμα είναι περίληψη των κυριότερων γεγονότων το τελευταίο τρίμηνο, 2ο του 2015: 


Η ψήφιση νομοσχεδίου (Bill HR 1735) από την Αμερικανική Γερουσία ανοίγει ο δρόμος άρσης της αμερικανικής απαγόρευσης πώλησης όπλων στην Κυπριακή Δημοκρατία, τονίζει δημοσίευμα του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων.
 
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η βοήθεια προς το Λίβανο περιλαμβάνει 9.400 τυφέκια εφόδου, 5.500 ημιαυτόματα τυφέκια και 1.780 πολυβόλα.

Παράρτημα Ι: Πολυεθνικά Προγράμματα 

Η Κύπρος υπέγραψε στις 23 Απριλίου τη συμμετοχή της στο κοινό πρόγραμμα δορυφορικών επικοινωνιών Satcom του ΕΟΑ (EDA). Στο πρόγραμμα συμμετέχουν ακόμη μεταξύ άλλων η Ελλάδα και η Ρουμανία. Πάραλληλα, προσεχώς θα εγκαινιασθεί ο ένας από τους τρεις συνολικά ευρωπαϊκούς επίγειους δορυφορικούς σταθμούς, στο πλαίσιο ενίσχυσης του ρόλου της Κυπριακής Δημοκρατιάς ως ισχυρό περιφερειακό κέντρο έρευνας και διάσωσης.  

Παράρτημα ΙΙ: Βρετανικές επιχειρήσεις κατά της ISIS

Με βάση δορυφορική φωτογραφία κατά τη διάρκεια του Απριλίου στο Ακρωτήρι και σε σύγκριση με τα προηγούμενα στοιχεία, στη βάση φέρονται να έχουν αναπτυχθεί αεροσκάφος επιτήρησης Sentinel R1 και τέσσερα επιθετικά ελικόπτερα WAH-64. Επιπλέον, παραμένουν αναπτυγμένα δύο ΑΣΕΠΕ E-3D Sentry.

Σχόλια